Xentix

Mijn buurman en ik gaan sinds kort op pad. Elke dinsdag en donderdag stappen we in mijn most wanted vehicle, een blauwe Jeep Cherokee. Helaas, het is zijn auto, niet de mijne maar ik ben zo blij als een kind dat ik de komende maand twee keer per week naast hem in die prachtig ronkende bolide mag zitten.

Buurman & Buurvrouw zijn op een missie. Buuf wil graag beter worden en Buum wil graag beter slapen.

En zo rijden wij driftig keuvelend naar het prachtige België. Buum praat het meest en Buuf luistert. Buum is heel slim, snapt de wereld, heeft daar altijd mooie ideeën over, dus Buuf geniet van de slimme theorieën van Buum over hoe de wereld een rechtvaardige, nog mooiere en voor iedereen veilige plek zou kunnen zijn, terwijl ze haar smoothie met bosfruit en avocado oplepelt en op zoute nootjes knabbelt.

We gaan onszelf fixen he. Daar in Belgie. Althans dat is de bedoeling. Door op een bank met magnetische trilling en onder een lamp met bijzonder licht plaats te nemen, hopen we dat alles beter wordt.

“De Xentix wekt licht- en magneetvelden op die als aanjager werken van de homeostase, het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te houden.”

Volgens de mensen achter Letec die de Xentix ontwikkeld hebben, is het menselijk lichaam ‘een wonderlijk samenspel van triljoenen cellen die precies op de goede manier met elkaar samenwerken. Elektrische lading speelt daarbij een belangrijke rol als dirigent van ons lichaam. Dat inzicht is afkomstig uit een relatief nieuwe wetenschap: de biofysica. Volgens biofysici is verstoring van de elektrische lading van ons lichaam een belangrijke oorzaak van ziekte.

‘Dat inzicht is het fundament van de Letec-therapie. Met magnetische velden en licht – bronnen van energie voor alle levende organismen op aarde– kan de elektrische lading van het lichaam van buitenaf worden beïnvloed. Daardoor kunnen heel veel biologische en chemische processen hersteld worden die belangrijk zijn voor optimale werking van het lichaam. Zo verbetert de homeostase met als gevolg; een betere kwaliteit van leven.’

Buurman & ik hadden er eigenlijk meteen vertrouwen in. De meneer die de Xentix ontworpen heeft is een ingenieur  die lang bij Nasa werkte. Toen werd zijn dochter ziek. Ze gingen van arts naar arts, niemand kon haar helpen. Nou dacht hij, dan doe ik het zelf wel.  Hij bouwde de Xentix en zijn dochter herstelde.

Daarbij is het ook nog zo dat Dr. Melanie Cook aan het centrum verbonden is. Melanie is een goede vriendin die mij al eerder hielp door mij aan Dr. Evelyne Vanderschueren te koppelen. Mede dankzij Evelyne kan ik toch alweer 50% meer dan ik twee maanden geleden kon. Melanie en Evelyne runnen een bijzondere praktijk, net over de grens van België waar je goed terecht kan wanneer je een serieus probleem hebt (burn-out, slaapstoornis, ADHD, PoTS, ect) waarmee je vaak langer rondloopt dan je lief is.

Zonder dirigent gaat het mis

‘Ons lichaam is een fantastisch uitgebalanceerd systeem dat is opgebouwd uit triljoenen cellen, allemaal met hun eigen functie. Cellen op hun beurt zijn opgebouwd uit moleculen, en moleculen bestaan weer uit nog kleinere bouwstenen: atomen.
Elk atoom is als het ware een kleine batterij. Een atoom bestaat uit een positief geladen kern, waaromheen negatief geladen elektronen draaien. Die plus en die min wekken elektrische spanning op en veroorzaken een miniem trillinkje. Die trillingen gebruikt het lichaam om cellen met elkaar en met de hersenen te laten communiceren.

Doordat het hele lichaam zo’n uitgekiend communicatienetwerk heeft, werken al onze cellen met elkaar samen en stellen ons lichaam zo in staat te werken als één geheel. Het menselijk lichaam heeft wel iets van een symfonieorkest: alle musici samen brengen mooie muziek voort, maar ze hebben de leiding nodig van een goede dirigent. Zonder dirigent gaat het mis. Voor het menselijk lichaam geldt: als de communicatie tussen cellen, weefsels en organen faalt, verliest het lichaam zijn zelfregelend vermogen en kan ziekte ontstaan.

atoom

Xentix en PoTs

Ik schreef al eerder dat hormonen een belangrijke rol spelen in het ontstaan van PoTs.

Dit jaar zat ik met kerst niet aan tafel. Ik lag meestal lekker op de bank : ) Toen ik tijdens ons vrienden-kerstfeest wederom op een heerlijke bank lag  (dekentje, koppie thee) wisselde vriendjes en vriendinnetjes elkaar af in het mij gezelschap houden. Zo schoof ook Melanie naast mij op de bank. Ik had net mijn bloeduitslagen binnen waaruit bleek dat mijn thalamus het niet meer zo goed deed. Jij moet op de bank! Die werkt zo goed op je thalamus! Juist op je thalamus. En zo ging ik van de éne fijne bank naar  de andere fijne bank. In de blauwe Jeep Cherokee van Buurman.

In totaal maken we de oversteek naar België tien keer. Vijf weken lang, twee keer per week. Overigens zit er ook een centrum in Eindhoven. We zijn nu drie keer geweest. Na de eerste keer zat Buum ineens s’avonds te gapen op de bank (voor het eerst sinds 10 jaar), en Buuf voelt zich echt beter in het koppie. Minder brainfogs, meer energie en een betere concentratie.

bram-berkien-2014-01-18-11-18-32.jpg

 

Hormonen

‘Naast het regelsysteem, gebaseerd op de elektrische lading in ons lichaam, is er nog een begrip dat belangrijk is om de werking van de Letec-therapie te doorgronden. Onze omgeving verandert voortdurend, en ons lichaam – onze organen, onze cellen – moeten zich voortdurend aanpassen aan die veranderingen. Ons lichaam heeft een natuurlijk vermogen om zich aan te passen aan steeds veranderende omstandigheden en zo steeds in evenwicht te blijven. Dat vermogen heeft ook een naam: homeostase.
Een belangrijk onderdeel van de homeostase is de hormoonhuishouding van het lichaam. Hormonen vervullen een belangrijke rol bij het behoud van het natuurlijk evenwicht.

Hormonen worden via de bloedvaten door het lichaam getransporteerd en vertellen onze organen wat ze moeten doen om het lichaam in balans te houden.

Als cellen die met elkaar een weefsel vormen, door welke oorzaak dan ook, minder goed gaan werken, en als de communicatie van die cellen ook nog eens vermindert, wordt het voor het lichaam lastiger om het evenwicht vast te houden. De homeostase, het zelfregelend vermogen van het lichaam, raakt verstoord.
Bij burn-out, maar ook bij PoTs, is vooral sprake van verstoring van de hormoonhuishouding. De therapie van Letec is erop gericht om de hormoonhuishouding weer in balans te brengen door middel van magnetisme en licht.’

Bron:Letec

Na allebei 25 minuten op de bank komen we loom en rozig naar buiten. Even voelen we ons alsof we net een week in de zon op een eiland hebben gezeten. Heerlijk!

Quanto costa? 20 Euri! Weinig buil aan te vallen dus : )

<3

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.