renee-van-dongen-2Mijn naam is Renée, muzikant en sociaal ondernemer. Liefde van Martijn en mama van Roef.

Ik had (heb) een vol en rijk leven. Gevuld met Yoga, vrienden, muziek, lekker eten, hard werken, veel plezier, geluk en avontuur. Ondernemend, grote idealen, geen ‘nee’ kunnen horen, eigenwijs, hard werken en nieuwsgierig zijn steekwoorden die op mij van toepassing zijn. Ik verwacht veel van het leven en leef het met liefde!

Tot ik mij beetje bij beetje steeds minder lekker ging voelen…Ik had steeds vaker een druk op mijn borst. Kreeg moeite met ademen, en had de hele dag een drukkende krans om mijn nek. Alsof ik gespannen was. Maar dat was ik niet. Ik was juist gelukkig en had overal zin in. Ik begon flauw te vallen, soms twee keer per dag, en bracht sindsdien steeds meer dagen binnenshuis, in bed, of op de bank door.

Ik heb (had) PoTs. PoTs is een zeldzame aandoening met als belangrijkste symptoom een hartritmestoornis. PoTs wordt veroorzaakt door een virus, zwangerschap of trauma. Er is weinig bekend over deze aandoening, zelfs artsen kennen het vaak niet. Omdat  PoTS-patiënten die de oorzaak van hun syndroom willen achterhalen vaak van het kastje naar de muur worden gestuurd, ben ik een blog begonnen: dag kastje, dag muur, hallo wondere wereld van gezonde voeding, persoonlijke groei, natuurgeneeskunde en supplementen.

Door mijn voeding aan te passen naar gluten-, suiker- en lactose-vrij heb ik mijzelf weer kunnen versterken. Beweging  (hoe lastig vaak ook wanneer je ziek bent) is key en was een grote eerste stap terug naar mijn gezondheid. Ik geloof  én ervaar dat geluk en zelfkennis minstens zo belangrijk zijn. Door mijn nieuwe levensstijl heb ik mijn klachten met succes weten terug te dringen.

Ik zal altijd op mijn voeding en stress-level moeten blijven letten, maar ondertussen doe ik dit met plezier. Leuk als je meeleest, ik hoop van harte dat dit je iets oplevert. Of je nou PoTs hebt of niet. Een gezond immuunsysteem is voor iedereen belangrijk!  Ahoy! Recht zo die gaat! Linksom of rechtsom, je weet toch, alles zal goed komen.