Mijn herstel! Lang leve Wilma!

Het heeft even geduurd voordat ik erover wilde schrijven. Bang dat ik toch weer terug zou vallen. Maar we zijn ondertussen twee maanden verder. En ik voel me nog steeds supergoed. Dus nu durf ik het wel te zeggen: ik voel me goed!!

Sinds een week slik ik geen Fludro Cortison meer. Sinds drie weken draag ik geen steunkousen meer.

Ik kan weer zingen, ik loop drie keer in de week hard, ik sta s’ochtends weer goed op. Ik doe het weer. Voor 97,5%

Als ik heel eerlijk ben begrijp ik het nog steeds niet helemaal. Ik ging naar Wilma Silos Seedorf. Gewoon in Barendrecht, twee dorpen verder. Ze is acupuncturist, osteopaat en Cranio Sacrale therapeut. En ze heeft ongelofelijk veel kennis. Ik kende haar al een paar jaar. Eerder verrichtte ze al wonderen bij mijn zoontje. Roef is met de vacuümpomp geboren. Hij heeft daarmee een slechte start gehad, had veel klachten variërend van veel vallen en heel verlegen zijn tot aan het hebben van een nierafwijking en een hangoog. Op miraculeuze wijze verhielp zij al deze klachten. Ik wist dus dat ze bijzonder was. Volgens Wilma zou elke baby die met de vacuümpomp geboren is even nagekeken moeten worden door een Cranio Sacrale therapeut of osteopaat, en ik ben het roerend met haar eens. Wilma is gespecialiseerd in hersenen en baby’s. En omdat ik een heel sterk vermoedde had dat PoTs met de hypothalamus te maken had, dacht ik: ik ga naar Wilma.

Aan de telefoon had ik haar al verteld dat ik PoTs had. Ik mocht meteen langskomen (normaal heeft ze een wachtlijst van 6 weken). Toen ik bij haar kwam zei ze dat ze het filmpje van Dr. Visser over PoTs gezien had. Ze zei: ‘volgens mij zit je arteria vertebralis bekneld. Ik keek haar glazig aan en zei zij: “ga maar even liggen”. Ze voelde mijn halswervels en gaf aan dat de tweede halswervel bekneld zat. En ze zette hem recht. Er ging iets open in mijn hoofd. Alsof er zuurstof bij kwam. Heel vreemd, maar wel lekker.

Vervolgens vertelde ik haar dat ik altijd zo’n druk voelde op mijn middenrif, en dat het altijd voelde alsof die een beetje lam was. Ze zei: er lopen twee spieren van je middenrif naar twee wervels in je onderrug. Ze schoof haar hand onder mijn rug en masseerde een uur lang heel zacht deze twee wervels. Ze vertelde dat de aorta achter je middenrif langs de wervelkolom naar beneden loopt. Ter hoogte van L3 en L1 kruipt deze dan precies tussen de aanhechting van de middenrifspieren en de wervels door nog verder naar beneden. Mijn aorta werd precies daar afgekneld.  Dit is ontstaan omdat ik tijdens mijn bevalling van Roef veel teveel druk op mijn middenrif heb gezet. Na een uur ging ik staan. “Je lijkt langer”, zei Wilma.

“Ik voel me ook langer!” riep ik verbaasd.

Ik voelde me sterk, ik stond heel erg rechtop en ik kon blijven staan. Zonder ademnood. Ik heb die avond de hele avond op mijn benen gestaan. Zonder ademnood, geheugenverlies, brainfogs, enge benen of weet ik veel wat voor PoTs-ellende nog meer! Die middag was ik nog bijna door mijn hoeven gegaan omdat ik een minuut had moeten wachten voordat Wilma de deur open deed. Die avond stond ik gewoon 3 uur op mijn benen.

Ik had net die week een buikband aangeschaft. Omdat mijn ‘midden’ altijd zo zwak voelde. Alsof ik mijzelf niet rechtop kon houden. Toen ik wegging, zei Wilma: hier, je vergeet je buikband.” Ik pakte hem aan, maar zei: “die heb ik niet meer nodig.”  Ik heb ‘m ook niet meer gedragen sindsdien.

Heb ik me sinds die tijd altijd goed gevoeld? Nee, na twee top-dagen nam het beetje bij beetje weer af. Na een maand ging ik weer terug. Na deze behandeling heb ik nog een paar weken mijn steunkousen nodig gehad, en ben heel langzaam mijn medicatie gaan afbouwen. Sinds twee weken ben ik stabiel en voel ik me, zonder steunkousen (en sinds een week ook zonder medicatie) voor 97,5% hartstikke goed!

Ik ben 3 keer bij Wilma geweest. Ze gaf aan dat het normaal was dat het schommelde omdat die spieren heel lang in een bepaalde stand hadden gestaan. En ik kreeg ook op mijn kop. Want ik had niet alleen mijn buikband in de prullenmand gegooid, maar ook mijn dieet. Ik zat weer vol op aan de wijntjes met blokjes kaas.  ; ) Maar dat was geen goed plan.

Het feit dat ik net de dag voor mijn behandeling mijn sappenkuur van 5 dagen had afgerond is namelijk heel belangrijk geweest. “je hebt je lever heel diep gereinigd, wanneer je dit niet had gedaan had ik niet zo met je kunnen werken.” Aldus Wilma.

Dus: ben ik nu gefixed en mag ik alles weer eten en drinken wat ik wil? Nee. Volgens Wilma zal ik altijd heel goed op mijn voeding moeten blijven letten. Dus dat doe ik dan ook weer braaf.

Volgens de uitslag van mijn DNA-test moet dat trouwens ook! Maar daar vertel ik na mijn vakantie meer over. Cliffhangertje! ; )

Fijne zomer!

 

_RLL-background-1030

16 antwoorden
 1. Josette
  Josette zegt:

  Beste Renee,
  Wat fijn dat het zoveel beter gaat. Dat motiveert mij ook om de hoop en moed niet op te geven. Die 24/7 aanwezige duizeligheid, indd ook liggend in bed, breekt me echt op. Ik heb het nu 8 maanden, maar daarvoor had ik ook al 1,5 jaar verteringsproblemen. Hoe lang ben jij zo ziek geweest? Is het Paleo Dieet iets wat zou kunnen helpen? En de Buteyko ademhaling methode?

  Beantwoorden
  • Renée Loveslife
   Renée Loveslife zegt:

   Hi Josette, ik ben ongeveer 2 maanden zo ziek geweest, wel met een lange aanloop van constant benauwd zijn, slechte concentratie e.d Vervelend om te lezen dat jij al zo lang je zo slecht voelt…Ik heb drie maanden compleet gluten,lactose, suiker, vlees, aardappelen, alcohol en koffie uit mijn dieet geschrapt. Daarnaast heb ik veel supplementen geslikt en mijn lever regelmatig ontgift. De Buteyko ademhaling is ook hartstikke goed, koud douchen heeft mij ook geholpen. Ik ga ervanuit dat jij ook PoTs hebt? Weet je wat de aanleiding is? Na twee maanden ging het steeds een stukje beter, soms weer even slechter maar de lijn was toch voornamelijk stijgend. Ik heb zoveel mogelijk de draagkracht van mijn lichaam proberen te vergroten en tegelijkertijd de belasting te verlagen. Hoop dat je hier wat aan hebt…Lfs Renée

   Beantwoorden
   • Josette
    Josette zegt:

    Hoi Renee, erg bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad POTS, maar het heeft 8 maanden geduurd voordat de diagnose werd gesteld. Daarom heb ik niet eerder juiste behandeling kunnen zoeken. Ik heb intussen ook essiac thee besteld maar ook een site gevonden waar je essiac capsules kan kopen. De leverreiniging staat ook op m’n lijstje. Maandag ga ik jouw Wilma bellen. Oja, ik slik indd ook supplementenvoor het zenuwstelsel en immuunsysteem.
    Wat ik graag zou willen weten is hoe jij de duizeligheid ervaarde. Volgens mijn chiropractor is (naast POTS) mijn evenwichtssysteem ook niet in orde. Ik heb constant het gevoel dat ik net uit een achtbaan ben gestapt, mijn hoofd en de vloer lijken te bewegen, mijn bed lijkt net een kermisattractie, ik waggel over straat, heb moeite met lezen televisie en computer, heb het meeste last in rust en in drukke winkels, maar heb minder last in een auto… Is dat herkenbaar voor jou?
    Alvast dank weer voor je reactie

    Beantwoorden
    • Renée Loveslife
     Renée Loveslife zegt:

     Hi Josette, goed bezig! De leverreiniging heeft zoveel verschil voor mij uitgemaakt. Essiac thee hielp erg tegen gewrichtspijn en een algeheel gevoel van meer energie. Ik kreeg wel de waarschuwing om op te letten de lever niet te zwaar te ontgiften omdat mijn lever zwak bleek te zijn. Heb je een bloedonderzoek gehad? Ik ben heel erg duizelig geweest. Continu licht in mijn hoofd, niet kunnen focussen, ik heb een half jaar geen auto kunnen rijden, bij mij kwam het wanneer ik teveel prikkels kreeg (dus idd drukke winkels was een no go, dan viel ik meteen flauw ; )), en dus ook in de auto. Ik kon bijvoorbeeld bochten niet meer inschatten. Op een gegeven moment was het zo erg dat ik als ik ging zitten de kamer rondjes ging draaien, of als ik wanneer ik wakker werd mijn hoofd optilde. Deze hele erge duizelingen (die jij volgens mij de hele tijd hebt) zijn weggegaan na een Cranio sacrale behandeling. Wilma kan je hier wellicht dus ook mee helpen. Fijn dat je naar Wilma gaat! Grtjes Renée

     Beantwoorden
 2. anne rijneveld
  anne rijneveld zegt:

  Hoi Rene,
  Wat ben blij met jou blog over POTS!
  Je schrijft super leuk en ik heb ook echt wat aan de tips die je geeft.
  Wat super fijn dat het nu zo goed met je gaat! Echt fijn voor je!

  Ik heb vorig jaar November de diagnose Pots gekregen na jaren van veel ziek zijn en onderzoeken.
  IK loop zelf ook bij dokter Visser, Want ik een fijne en kundige arts vind maar veel beter voel ik me nog niet echt.
  Nu lees ik jou stuk over Wilma en dit geeft mij toch hoop.
  Zou je mij haar aanraden?
  Ik woon vlak bij Utrecht en moet er dus wel even voor rijden.
  Als ik vragen mag: wat heeft jou naast wilma van alle dingen die je geprobeerd hebt ook duidelijk aantoonbaar verbetering gegeven.
  Ik hoor het graag van je!

  Groetjes Anne.

  Beantwoorden
  • Renée Loveslife
   Renée Loveslife zegt:

   Hi Anne! Leuk, dank voor je reactie, fijn dat je er wat aan hebt : )
   Ik zou Wilma zeker aanraden, zij is zo’n vakkundig therapeut. En ze begrijpt PoTs, dus ja, ik zou haar bellen. Utrecht-Barendrecht is best te overzien als het om je gezondheid gaat : ) Eigenlijk alles wat in het blog E.H.B.P (eerste hulp bij Pots) staat heeft mij erg geholpen. Je vindt dee onder het kopje PoTs. In het begin de ondersteunende zaken als steunkousen, 3 liter water drinken, 8 gram zout aan je dieet toevoegen.Geen alcohol, koffie en vet eten had ook direct op de korte termijn effect. Voor mijn herstel (zodat ik op een gegeven moment deze ondersteunende dingen kon gaan afbouwen) heeft de leverreiniging, het koud douchen, ernstig ontgiften dmv vasten en sappenkuren, het oerdieet en supplementen nav bloed en DNA onderzoek mij voor 80% geholpen. Wilma heeft mij toen nog een laatste zet gegeven naar waar ik nu ben. Dat de therapie bij Wilma zo goed aanslaat heeft te maken met hoe ik gewerkt heb aan mijn gezondheid, zij geeft zelf ook aan dat deze twee dingen hand in hand gaan. Dus goed ontgiften en een ander dieet zijn denk ik de belangrijkste dingen, maar alle anderen dingen zoals ademtherapie en koud douchen enzo hebben allemaal bijgedragen aan mijn herstel en mijn energielevels zodat ik het ook allemaal vol kon houden. Oh en wandelen! Wandelen is heel belangrijk geweest. Ik begon met elke dag 10 minuten, na een half jaar liep ik weer bijna dagelijks een uur. : )

   Grtjes!

   Beantwoorden
   • anne Rijneveld
    anne Rijneveld zegt:

    Hoi Rene,
    Bedankt voor je duidelijke reactie,fijn!

    Ik heb Wilma gebelt maar zei is volgend mij nog op vakantie. Ik zal het deze week nog even proberen. Oh oh Ze gaat het nog druk krijgen met alle Pots patienten ineens;)
    Ik heb de Essiac kruiden thee besteld en hoop dat ik me hierdoor wat fitter ga voelen.
    Ik merk echt dat het koud douchen mij helpt en ik er nu ook goed te doen vind,
    Thanks voor de tip!
    Ben bebieuwd naar jouw verhaald over het bloed en dna onderzoek

    Even een vraagje over je tip van ontgiften en de sappenkuur.
    Zou dit mogenlijk ook met een kant en klaresappenkuur kunnen van de supermarkt?Ik snap dat zo,n verze biologsche sappenkuur het beste is maar ik heb in de afgelopen jaren al een paar duizend euro uitgegeven aan alternatieve geneeswijzen voor mijn Pots klachtten zonder veel resultaat en moet momenteel een beetje op mijn centen letten.
    Misschien schaf ik ook wel een slowjuicer aan zodat ik zelf mijn sappen kan maken ik denk er nog even over na;)

    Lieve groetjes Anne

    Beantwoorden
    • Renée Loveslife
     Renée Loveslife zegt:

     Hi Anne! Wilma neemt nooit de telefoon op, wanneer je inspreekt belt ze je terug. Het is goed om even aan te geven waarom je belt.
     Ja goed he koud douchen! Na een maand ga je het ook echt lekker vinden : )
     Over het bloedonderzoek heb ik al geschreven, ik weet ff d titel niet meer, iets met Belgie denk ik : ) Ik heb mijn bloed in belgie laten onderzoeken. DNA komt nog…

     Wat betreft de sappenkuur, nee, ontgiften met sap van de appie gaat helaas niet. Dan kun je beter een slowjuicer aanschaffen, maar die zijn ook niet heel goedkoop. Ik weet het…van het geld wat ik heb uitgegeven aan mijn gezondheid zou ik een kleine auto kunnen kopen ; ) Balen is dat he…Misschien heeft iemand in je omgeving nog wel een slowjuicer op zolder staan. Veel mensen kopen zo’n apparaat vol goede moed en haken na 3 weken af. Kun je m wellicht overnemen voor een prikkie : )

     Succes!

     Beantwoorden
 3. Josette
  Josette zegt:

  Hoi Rene, wederom dank voor je snelle reactie. Tja, ik grijp alles maar aan. Ik heb nu bijna je hele blog gelezen. Ondanks dat ik nogal depressief ben van mijn klachten, moest ik toch een paar keer lachen om hoe je dingen beschrijft. Ik ben heel blij met deze blog, de tips en hoop. Dat het over kan gaan etc.
  De afspraak met Wilma is gemaakt. Ze vroeg meteen of ik op een andere manier geboren was. Ja, dat klopt. De keizersnede. Jij ook?
  In de vriezer ligt een sappenkuur, haha. De Essiac is binnen. Intussen ook Propranolol gekregen van de arts. Hopelijk gaat alles bij elkaar werken.
  Ik heb gisteren inderdaad ook gevraagd om bloedonderzoek. Wil toch weten of het een onderliggende oorzaak heeft, of dat het op zichzelf staand is. We gaan cortisol, glucose, Lyme, schildklier, bezinking en HB testen. Hij wilde geen aldosteron of noradrenaline testen, helaas. De B12 vond hij ook niet nodig, omdat je dat ook aan je HB/bezinking kan zien (???).
  De arts vindt mijn duizeligheid wel a-specifiek voor POTS. Dat zou meer licht in je hoofd moeten zijn, maar mijn duizeligheid lijkt op een evenwichtsstoornis. Hij wist niet of je evenwichtssysteem door POTS ook slechter gaat werken. Weet jij dat?
  Was jij ook duizelig als je gewoon in bed of op de bank lag? Had jij ook het idee dat jij zelf bewoog of draaide? Had je ook druk op je oren, of een piep in je oren? Het idee dat je net uit een achtbaan stapt? Sorry voor al die vragen, maar ik kan op forums echt niemand met POTS vinden met dezelfde soort duizeligheid. De enige die het ook heeft, is bekend met MS. Dat beangstigt mij een beetje.
  Liefs van Josette

  Beantwoorden
  • Renée Loveslife
   Renée Loveslife zegt:

   Hi Josette, wat goed dat je naar Wilma gaat, ik ben heel benieuwd. Als het je lukt zou ik de sappenkuur doen voordat je naar haar toegaat. De lever speelt een grote rol (ik weet nog niet precies hoe dit zit, maar weet wel dat het zo is ; )) en wanneer je goed ontgift bent kan zij meer voor je betekenen. Ik ben niet met de keizersnede geboren, maar bij mij speelt mijn geboorte wel ook een rol. (te weinig persweeen).

   Qua bloedtest: vraag of je Homocysteine getest kan worden.

   Propranolol verlaagt je hartslag maar ook je bloeddruk, ik werd daar nog meer duizelig van : ( Voor mij werkt Fludrocortison het beste en heeft ook weinig bijwerkingen. Dr Visser schrijft dit ook vaak voor.

   Ik heb nog steeds druk op mijn oren, moet heel vaak mijn oren ‘clearen’ door door mijn neus te blazen terwijl ik hem dichthoud…Ook diep onder water zwemmen is niet fijn. Toen het nog heel slecht ging had ik continu een piep in mijn oren. Nu nog af en toe. Ik heb een korte periode gehad dat de hele kamer draaide als ik ging zitten, of wanneer ik wakker werd en ik tilde mijn hoofd op. Nu heb ik soms als ik ff niet lekker ben of teveel prikkels krijg dat het lijkt alsof ik ineens van mijn stoel af val. Hetzelfde gevoel dat je kunt hebben wanneer je in en droom valt, en je wakker schrikt. ken je dat?

   Ik ben uitgebreid op MS en heb dit niet, dus maak je nog maar niet teveel zorgen…

   Douche je koud en heb je al een leverreiniging gedaan?

   Beantwoorden
 4. Josette
  Josette zegt:

  Hallo Renee,
  Wederom dank :-).
  Ik ben gisteren al bij Wilma geweest, dus ik haalde het niet meer om de sappenkuur vooraf te doen. Wat een leuk en grappig mens zeg. Ze lijkt totaal niet bijna 70 jaar te zijn!
  Ze durfde nog niet teveel te doen, behalve mijn lever in de goede positie leggen (dit is bij bevalling niet gebeurd), zodat er een soort positieve kettingreactie naar andere organen op gang kan komen. Ik merk nog niks, maar hopelijk komen we snel een stapje verder. Hoe vaak ben jij bij Wilma geweest?
  Pfff ja, mijn hartslag is liggend nu 40 slagen, dus ik weet niet of Propranolol wel zo’n goed idee is. De bloeddruk valt mee (100 boven 70) dus ik zet nog eventjes door. Mijn arts heeft geen ervaring met andere medicatie bij POTS, dus als dit echt niet werkt, dan ga ik een verwijzing naar Visser vragen. Had jij veel baat bij de Fludrocortison? Gaf dit veel bijwerkingen?
  Ja, dat gevoel dat je ineens ‘schrikt’ in je droom door een val ken ik wel inderdaad. Zo voelt het bij mij soms ook. Als ik in bed lig, kan ik soms zo’n gevoel krijgen, waardoor de duizeligheid ook erger wordt. Viel jij wel eens flauw?
  Het koud douchen ga ik nu opbouwen haha, vreselijk. De leverreiniging heb ik nog niet aangedurfd. Ik ben erg bang voor de ontgiftingsverschijnselen. Ik weet niet of ik die erbij kan hebben zeg maar…

  Beantwoorden
  • Renée Loveslife
   Renée Loveslife zegt:

   Hi Josette, Wat goed! Ja Wilma is leuk, grappig en héél wijs : )

   Bij mij begon ze ook met de lever. De tweede keer, (toen was ik net klaar met de sappenkuur) werkte ze aan mijn wervels waar ik zoveel resultaat door had. Daarna ben ik nog 2 keer geweest. De laatste keer was ergens begin juli, in de vakantie heb ik het weer iets zwaarder gehad, maar nu gaat het weer heel goed. Ik ben nog wel van plan binnenkort weer te gaan. Hopelijk heb jij ook veel baat ervan! Toen ik naar Wilma ging at ik al zeker een half jaar geen suiker, gluten en lactose, en ook geen gefrituurd voedsel meer, en ik slikte al een tijd supplementen zoals curcuma capsules, visolie, Curmac, zink en magnesium.

   Een bètablocker werkt bij veel PoTs patiënten negatief, niet bij allemaal maar bij veel wel. Ik werd enorm duizelig ervan. Je huisarts kan ook Fludro Cortison voorschrijven, dit middel heeft weinig bijwerkingen. Het is wel weer een belasting voor je lever. Door de Fludro C. kon ik wel mijn leven weer een beetje oppakken. Maar zeker, DR Visser schrijft het vaker voor en heeft er ervaring mee. Hij zal je 100 mmgram voorschrijven, ik zou starten met 50 als ik jou was en dan kijken hoe verder. Ik kreeg mijn pilletjes daarom in caps;es van 0,25 mmgram ipv 69,5 wat standaard is.

   Toen mijn klachten heel ernstig werden voel ik steeds flauw! : ) op een gegeven moment voelde ik het aankomen en kon ik het vermijden. Maar eigenlijk kon ik niet langer dan 3 minuten op mijn benen staan dan zakte ik er al doorheen. Ook met de fludrocortison. Maar met het medicijn kon ik wel zittend werken en sociaal zijn. Zonder de Fludro kon ik niet eens een normaal gesprek voeren : ) Oh, en wanneer je warm doucht jun je het beste gaan zitten, dan kost de douche je minder energie. Bij een koude douche blijf ik staan zonder dat ik dan een verhoogde hartslag krijg.

   Het koud douchen geeft meer verschijnselen dan de leverreiniging. Het enige wat je zult merken van de leverreiniging is dat je meer energie hebt. Het is wel zo dat je de nacht dat je lever de stenen wegwerkt, mijn hartslag hoog werd. dat was niet heel prettig, maar wat het me daarna opleverde was echt enorm. Na mijn eerste reiniging kon ik weer met de hond wandelen terwijl ik dat echt niet meer kon.

   Toen ik koud ging douchen was ik de eerste twee weken supermoe! Heel raar vind ik dat, maar ik heb doorgezet en op een gegeven moment was dit bijeffect weg.
   Hoe beter je de ademoefening doet hoe minder erg het is haha, echt op een gegeven moment vind je warm douchen niet fijn meer : )

   Nou, recht zo die gaat Josette, goed bezig, respect hoor! Vechters komen er wel, als je dat maar niet vergeet. Ik ben er echt heilig van overtuigd dat POTS getackeld kan worden door veranderingen in leefstijl, voeding, suppletie en met Wilma : )

   Grtjes!

   Beantwoorden
 5. Roos
  Roos zegt:

  Hoi,

  ik ben heel nieuwsgierig naar Wilma! Heeft zij een website?

  Ik heb zelf de diagnose ME en PoTS gekregen. Goede voeding, beweging en supplementen doe ik al twee jaar maar met weinig verbetering. Misschien dat Wilma wat kan doen!

  Beantwoorden
  • Renée Loveslife
   Renée Loveslife zegt:

   Hi Roos, sorry voor mijn late reactie. Wilma heeft geen website, maar als je haar naam googled Wilma Silos Seedorf praktijk voor acupunctuur, dan vind je haar telefoonr. Je krijgt altijd haar antwoordapparaat, even inspreken en dan belt ze vaak binnen 2 of 3 weken terug. Ze is heel druk. Even goed je verhaal vertellen op het antwoordapparaat.Succes!

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] was al drie keer bij Wilma geweest toen ik de uitslag van mijn DNA kreeg, nu zo’n 8 weken geleden. In november 2015 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.