I love curry

Curry met bloemkool en zoete aardappel, Curry met boontjes, krieltjes, spinazie en paprika of Curry met zoete aardappel, venkel en paprika.

Allemaal even lekker!

Curry verwarmt en is supergezond. Niet alleen vanwege de hoeveelheid groente, maar ook vanwege de kruiden. Zo is curcuma goed voor bijna alles! Curcumine is de werkende stof van curcuma en een anti-oxidant. Curcumine vermindert ontstekingsreacties. Dit stofje is namelijk direct betrokken bij verschillende processen die de cel en de celkern gezond maken en gezond houden.  Het heeft een diep reinigende werking op alle niveau ‘s, en is een uitstekende natuurlijke antibiotica. Bovendien maakt het nieuwe rode bloedcellen aan. Oh, en wil je wittere tanden, poets ze dan met curcuma. Alles zal geel zijn na deze handeling, behalve je tanden : )

Dus aan de slag maar! (niet met tandenpoetsen maar met Curry bereiden)

Ingrediënten 

1 ui

2 teentjes knoflook

2 grote zoete aardappelen

1 venkel

1 paprika

2 wortelen

2 theelepels Curcuma

1 theelepel verse gember

1 tl komijn

2 tl garam masala van Jonni Boer

1 zakje milde currypasta van Spice on/off

600 ml kokosmelk

Peper/zout naar smaak

Pandanrijst (75 gram per persoon)
Bereiden

Snipper de ui en hak of plet de knoflook (niet persen, daarmee verlies je de belangrijkste stof van de knoflook)

Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg direct de gember en alle kruiden toe.

Schil ondertussen de zoete aardappel en snij deze in blokjes.

Voeg toe samen met de curry pasta en kokosmelk.

Laat de zoete aardappel zacht koken tot je er met een vork in kan prikken (ong 8 minuten)

Snij de venkel, wortel en paprika in smalle strookjes en voeg deze toe wanneer de aardappel prikgaar is.

Ik vind het lekker (en het is ook gezonder) wanneer de venkel nog wat rauw blijft, maar je kunt deze natuurlijk net zolang laten sudderen tot de venkel echt zacht is.

Je kunt dit gerecht makkelijk zonder rijst eten. In rijst zitten anti-nutrienten net als in aardappel en peulvruchten. Daarom is het beter wanneer je dit niet elke dag eet.  Wil je het graag met rijst eten, zet dan nu een plan water op voor de rijst : )

 

Eetsmakelijk!

 

4 antwoorden
  1. Carla Jansen
    Carla Jansen zegt:

    Hoi Renée,

    Ik ga vanavond de curry maken die als recept in de Metro staat.
    Er staat alleen een foutje (volgens mij) in………….en las dit foutje ook hier op jou blog. Er staat; Voeg deze samen met de currypasta en kokosolie. Denk ik dat de kokosolie de kokosmelk moet zijn, toch?

    Ik doe het dan lekkere in de kokosmelk 🙂

    Bedankt voor het delen van het recept 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.