Home Made groenten-chips

In het kader van Eat Real Food bij deze een super lekker recept van Yvette van Boven.

Wat heb je nodig:

2 x pastinaak, 1 knolselderij, 2 middelgrote bieten. Fijn zeezout, peper eventueel venkelzaadjes of paprikapoeder. Olijfolie. Bakplaat.

 

FullSizeRender.jpg

 

 

Schil de bietjes/pastinaak/knolselderij…

FullSizeRender.jpg

…halveer ze en snij ze in plakjes van 1,5 mm.

Leg ze in een enkele laag op een dubbele laag keukenpapier en bestrooi ze met fijn zeezout.

FullSizeRender.jpg

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Na 15 minuten dep je het vocht van de groentjes af, olie je de bakplaat in met een beetje olijfolie (niet te veel, dan worden de chipjes slap), en verdeel je de groentjes over de bakplaat. Schuif deze in de oven en zet de timer op 20 minuten.

Na 20 minuten de chipjes uit de oven halen, even laten drogen, bestrooien met zeezout en klaar is Kees.

Voor extra smaak kun je experimenteren met peper of bijvoorbeeld venkelzaadjes…

IMG_9255.JPG

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.