geroosterde wintergroenten

3250269186_03fe1bed76_z.jpg

Photo credit: foxxyz via Foter.com / CC BY-NC-SA

Lunchen zonder brood lijkt zo’n gedoe…Ik werd al moe als ik eraan dacht. Dankbaar schoof (en schuif) ik altijd aan bij mijn fanatieke vriendinnetje die dagelijks vlijtig aan de slag  gaat met haar home made pastinaaksoep, kaasburgers van courgette of brownies van pompoen…Tegenwoordig komt ze ook weleens bij mij eten ; )

Want, ondertussen ben ik best aardig op weg! Brood is niet eens meer een optie  wanneer ik mij de lunch voorstel. Ik mag dan nog een beginner zijn in keukenprinsessenland, ik ben in ieder geval zover dat ik weet dat het veel makkelijker is dan het lijkt. En hoe goed het smaakt! Om maar te zwijgen over het voldane gevoel dat je hebt omdat je zo verschrikkelijk lekker bezig bent ; )

Super simpel, zo gemaakt en onwijs lekker is het volgende kleurrijke recept. Nou ja, recept…

Je gooit gewoon alle (biologische) wintergroente (in blokjes gesneden) die je kunt vinden op een bakplaat, wat stukjes kokosolie, peper en zout erover en schuiven maar, hop die oven in. Haal na een seconde of 30 alles er weer uit: schep de groenten even door de zojuist gesmolten olie heen en hopla, schuif het geheel de oven weer in.

Praktische tips? Reken ongeveer 200 gram per persoon. Verwarm de oven  even voor op 180 graden, schil je groenten eerst en snijd ze in mooie blokjes, bak het geheel zo’n 30 tot 40 minuutjes in de oven (afhankelijk van jouw smaak en oven) en klaar ben je.
groenten

Hier zie je rode bietjes, wortel en knolselderij. Maar met venkel, pompoen of zoete aardappel is het ook heerlijk. Toen ik het de eerste keer at verbaasde mij echt hoe lekker ik dit vind! En natuurljk supergezond. Zo kom je wel aan je dagelijkse portie groenten : )

FullSizeRender

Voorbeelden van andere wintergroenten: pompoen in alle soorten en maten (let op je vingers bij het snijden), broccoli, zoete aardappel, pastinaak, topinamboer, schorseneren, bloemkool, spruitjes…

Variatie-tips:

❤️ Maak een lekkere vinaigrette voor over de groente van bijvoorbeeld 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel (theelepel wordt ineens een raar woord) olijfolie. Oh, en 1 theelepel appelcider. Theelepel.

❤️Bestrooi de groenten kwistig (voor het bakken) met tijm en rozemarijn.

❤️ Hetzelfde kun je met kerrie doen.

❤️ Hak twee teentjes knoflook in echt kleine stukjes, idem dito doe je met rozemarijn, nadat je de kokosolie gesmolten hebt roer je de rozemarijn en knoflook door de groenten heen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.