CHEMICALS ARE NOT FOR PUSSIES

Dat je t even weet : )

Dat je bij het inslaan van je levensmiddelen goed op moet letten, weten gelukkig steeds meer mensen. Dat je minstens zo scherp moet zijn bij het uitkiezen van je verzorgingsproducten, is helaas minder bekend. Ik denk dat veel mensen ondertussen wel weten dat parabenen niet persé heel goed voor je zijn. Dat er in lippenstift lood zit, wordt ook steeds bekender. Maar wist je dat, wanneer je als vrouw of meisje niet oplet je elke maand jezelf weer vergiftigt door het gebruiken van maandverband en tampons vol met chemicaliën?

Getver. Ik hoor het je denken. Wat een kutzooi. (inkoppertje)

Om maar even met de deur in huis te vallen:

De vagina is het meest absorberende deel van je lichaam. Via het slijmvlies worden heel makkelijk allerlei stoffen opgenomen in je lichaam. Tampons worden gebleekt met chloor. En alsof dit niet genoeg is, bevatten tampons en maandverband daarnaast ook nog allerlei andere zorgwekkende stoffen. Niet alleen plastics, en resten van chloor maar ook sporen van pesticiden worden terug gevonden in deze intieme producten. Om tampons mooi wit te maken wordt het gebleekt met dioxine. Als er een kleine hoeveelheid dioxine in je bloedbaan terecht komt via je slijmvliezen, kan dit leiden tot abnormaal weefselgroei in je buik (endometriosis) en voortplantingsorganen.

Dus lady’s! Vertel het aan je vriendinnen en vaders geef het aan je dochters door: chemicals are definitely not for pussies!

Yoni

Wat nu? Ik ben een zeer tevreden klant van Yoni. Ik vind dat ze alles goed doen, de meiden van Yoni. Hun missie is sterk, ze verkopen goede producten en het is altijd leuk om de gezellige pakketjes van Yoni op de mat te krijgen.

FullSizeRender-2 kopie.jpg

 

Yoni is opgericht door Mariah en Wendelien.

 

‘Toxic-free? Yep, toxic-free! De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun synthetische tegenhangers. Onze producten bevatten geen plastics of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Daarnaast zijn onze producten biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu. Wij willen dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere producten. Doe met ons mee en spread the word! Samen kunnen we deze industrie veranderen.’

Mariah & Wendelien

Toen Mariah 30 werd kwam ze er achter dat zij een voorstadium van baarmoederhalskanker had. Op zoek naar manieren om haar gezondheid te ondersteunen kwam zij een specialist tegen die haar adviseerde om biologisch katoenen producten te gebruiken. Biologisch katoen?

Samen met Wendelien is ze op onderzoek uitgegaan. Zij kwamen er achter dat de meeste tampons of maandverband in het schap vaak zorgwekkende ingrediënten bevatten en dat deze producten onder gewone EU product regelgeving vallen. Dit betekent dat er geen specifieke regels zijn over wat wel of niet in de producten mag zitten maar ook niet wat er wel of niet vermeld moet worden op de doosjes! Vreemd, maar ook schokkend aangezien dit producten zijn die de meeste vrouwen maandelijks gebruiken dichtbij of in één van de meest absorberende delen van hun lichaam.

Het is tijd voor verandering, vonden Mariah en Wendelien. En ze formuleerden de missie van Yoni: “to keep chemicals away from vaginas globally!”.

Ik ben dus fan van Yoni : )

Maar! Voor de liefhebber bestaat ook LadyCup…

De LadyCup

‘De LadyCup is een nieuw menstruatiekuipje, dat ongeveer net zo wordt ingebracht als een tampon. Het menstruatiebloed wordt tijdens je ongesteldheid opgevangen in het menstruatiekuipje. LadyCup is helemaal vervaardigd uit medische siliconen. Op het gladde oppervlak van de cup blijven geen bacteriën achter en het materiaal absorbeert geen vloeistoffen. De natuurlijke vaginale omgeving wordt daardoor niet verstoord.’

images.jpeg

 

Ok, hier moet je van houden. Ik heb dit vooralsnog links laten liggen omdat het me simpleweg ‘gedoe’ lijkt. Maar wanneer je niet direct schrikt van de menstruatiecup, is het wellicht de moeite waard om het te proberen! De LadyCup heeft namelijk veel voordelen. Van blije gebruikers heb ik vernomen dat het heel fris is. En das fijn. Daarbij worden er geen weekmakers of andere kankerverwekkende stoffen gebruikt in het zachte plastic van deze cupjes. Deze cupjes ‘vangen op’, ze absorberen niet, zoals een tampon dat wel doet. Hierdoor wordt je slijmvlies niet aangetast. Het is goedkoper en milieuvriendelijker dan maandverband én het is de goedkoopste manier om de boel een beetje in het gareel te houden op ‘die tijd’ van de maand.

images-2.jpeg

Stof tot nadenken? Ik zou niet te lang nadenken. Ik zou lekker een cuppie aanschaffen of bij Yoni gaan bestellen en ik zou het vooral verder vertellen. Heel veel verder.

Liefde!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.