Be a gene genius, ken je DNA!

Mensen die ‘iets’ hebben, zoals (waarschijnlijk) jij en ik, en die geen ‘nee’ als antwoord accepteren, zoals (waarschijnlijk) jij en ik, of mensen die gewoon heel bewust met hun gezondheid omgaan, geven BAKKEN met geld uit aan alternatieve therapieën. Na zo’n bezoekje geef je ook nog emmers geld uit aan supplementen die je voorgeschreven krijgt. Geloof mij, ik kan een kleine auto kopen van de ching ching die het laatste jaar aan mijn herstel op ging.

En nu kom ik wéér met een advies waar je wederom je spaarrekening voor kunt gaan plunderen, je ouders lief aan moet kijken of je de hele straat af moet gaan voor een heitje voor een karweitje.

Je kunt namelijk je DNA laten testen. En dat is slim om te doen. En op een gegeven moment is het ook goed voor de beurs. Want wanneer je DNA smart bent, oftewel je weet hoe je in elkaar steekt, kun je veel gerichter aan je preventie of gezondheid gaan werken. Je geeft daarna je geld uit aan suppletie waarvan je zeker weet dat het op jouw buik geschreven is. Dit kan alleen maar wanneer je je DNA kent.

Waarom werkt het Atkinson dieet voor de één wel en voor de ander niet? Vanwege ons DNA. Waarom valt de één af door twee keer in de week 5 kilometer te rennen en behoudt de ander zijn of haar bilomvang ondanks dat hij/zij 3 keer per week 18 kilometer loopt? Vanwege ons DNA. Waarom stapelt de ene persoon Foliumzuur (en kun je het slikken hiervan dus beter achterwege laten) en de ander niet? Vanwege genmutaties, die de ene persoon wel heeft, en de ander niet.

Zijn onze genen ons lot? Nee! Nature versus nurture. Door de juiste leefstijl en voedingskeuze kun je het lot van je DNA vermijden. Maar dan moet je wél weten hoe je in elkaar steekt. Zo verdraag ik geen cafeïne en geen alcohol, terwijl een ander (mits met mate) er wel bij vaart. Ik heb een heel vervelende genmutatie waardoor er van allerlei ingewikkelde processen helemaal mis lopen, ik een hoog risico heb op hart- en vaatziekten én ik een heel grote kans heb op auto-immuunziekten (joh). Door de juiste suppletie en voeding kun je deze processen ondersteunen, waardoor je het lot van je DNA kunt omzeilen.

Kosten? 600 Euro… Slik.

Is het dit waard? Heel erg!

Ik was al drie keer bij Wilma geweest toen ik de uitslag van mijn DNA kreeg, nu zo’n 8 weken geleden. In november 2015 begon ik mijn eigenwijze weg naar herstel. Door alles wat ik vanaf dat moment heb gedaan, van het reinigen van mijn lever, het volgen van een strikt dieet tot aan het dagelijks plaatsen van de kiezen op elkaar om vervolgens de warme kraan uit te draaien tijdens het douchen, herstelde ik voor zo’n 80%. De behandeling van Wilma bracht mij jubelend tot 97,5%. Das een hoop, maar nog niet genoeg : )

Doordat ik mijn DNA leerde kennen kon ik heel gericht supplementen gaan slikken. Zit het goed mis met mijn DNA? Jazeker. Had ik dat kunnen weten? Uiteraard. Schrok ik daarvan? Nogal…de eerste twee weken zat ik in zak en as en voelde ik me nog meer een patiënt. Ik dacht, hoe kan ik nou in godsnaam goed oud worden? Ik voelde me een wrak en zwak en stom.

Met tegenzin begon ik de supplementen te slikken die mij wederom bakken met geld kostte.

Dirk Zoutwerwelle, de therapeut die met mij mijn DNA doornam en een behandelplan maakte, legde op een gegeven moment zijn pen neer. Hij keek mij recht in mijn ogen aan, stak zijn hand uit en zei: ‘gaan we voor de 100%? Ik weet dat het kan.’ Ik daarentegen kon het bijna niet geloven, na mijn krakkemikkige DNA-uitslag, maar drukte zijn hand en zei ferm: ‘ja, we gaan voor de 100%’. ‘Ok’, zei hij, ‘dat is dan bij deze afgesproken.’

Ik ben nu 8 weken verder. Van de week stond ik onder een warme douche en had ik een rustige hartslag. Voor het eerst in twee jaar. Wanneer ik een kopje koffie drink, voel ik dat ik het beter bij één kopje hou (en het eigenlijk zou moeten laten) ,maar ik ben niet meer de rest van de dag van de kaart. Na een behandeling van Wilma, wilde ik om de drie weken toch wel even terug. Ik voel nu dat ik langer tussen de behandelingen kan laten. Juich ik wellicht te vroeg? Misschien : )  maar ik ben overtuigd: be a gene genius en je kunt nog gerichter aan je herstel werken.

Overigens werd mijn DNA test gesponsord. Door een lief iemand die het geld kon missen en mij graag beter ziet worden. There are angels all around you…durf te vragen en durf te ontvangen. Moet jij eens opletten waar dit je brengt ; )

Hier vind je meer informatie en de begeleiding van een arts die de DNA test met je doorneemt en een behandelplan aanbiedt.

Whoop Whoop!

 

3 antwoorden
 1. anne rijneveld
  anne rijneveld zegt:

  Hoi rene,
  Bedankt voor je stuk over dna!
  Zet me aan het denken!

  Sinds een paar week werk ik weer voor 20 uur. Dit ging in het begin goed maar nu krijg ik steeds meer pots klachtten en is werken in combi met potsklachtten in combi met 2 jonge kiddo,s amper te doen.
  (Ik werk al jaren als begeleidster in de ggz)heb weer zo veel brainfog in combi met duizeligheid en hoge hartslag dat ik soms niet weer waar ik mee bezig ben op mijn werk.

  600 euro zou ik moeten lenen.
  Dit kan ik overwegen
  Mag ik vragen of je door de dna uitslag op echt nieuwe inzichtten bent gekomen waarmee je POTS beter aan kan pakken?

  Groetjes Anne.
  P.S sorry voor men spelling
  Ik heb dyslectie en heb geen spellings controle op mijn foon!;)

  Beantwoorden
  • Renée Loveslife
   Renée Loveslife zegt:

   Hee Anne, pfjew vervelend joh, ik weet precies hoe je je voelt! Niet omdat ik me op dit ook zo voelt, maar omdat ik me dit gevoel nog goed kan herinneren. Ik heb idd nieuwe inzichten verkregen vanuit deze DNA test, met name over de genmutatie MTFHR. Ik ga daar nog een blogje over schrijven. Omdat ik nu weet dat ik deze mutatie heb slik ik daar supplementen voor die goed helpen. Dus ja, weten hoe je DNA in elkaar steekt kan dus een goede investering zijn. Maar: ik blijf er van overtuigd dat dit de supplementen alleen helpen in combinatie met voeding en levensstijl. Hoe gaat het daarmee? 🙂

   Ik denk dat het misschien goed is om even contact met elkaar te zoeken, dan kan ik je misschien wat makkelijker verder helpen door je even wat vragen te stellen. Je kunt mij mailen op renee@defanclub.com.

   Liefs!

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] is een DNA-testje ook zo handig, en is het zo belangrijk dat je jezelf goed kent! En daarmee is de cirkel rond. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.