Maandag’s Makkelijke Recept: appel crumble! Super lekker ontbijtje of gezond toetje voor de kleintjes

Hoe meer ik over voeding en gezondheid leer, hoe meer ik hier thuis met lede ogen de boterhammen met chocopasta naar binnen zie gaan. En dan met name bij mijn kleine blonde prins…Ik raak steeds meer overtuigd dat gluten het best vermeden kunnen worden…Maar gluten uit het dieet van je kind schrappen, is geen sinecure. In mijn geval moet ik daar echt iets heel lekkers tegenover zetten.

Gelukkig vindt Roef smoothies lekker! En dan met name deze, maar ik heb nog een ontbijt-topper in de aanbieding!

Overigens ook lekker als suikervrij toetje.

Roef vindt het echt een traktatie als hij een warme appel crumble als ontbijt of toetje geserveerd krijgt.

FullSizeRender.jpg

 

‘Maandag’s Makkelijke Recept’ is vandaag dus de appel crumble : )

❤️ Verwarm de oven voor op 175 graden.

❤️ Schil drie kleine zoete appeltjes en drie peren en snij ze in kleine blokjes. Flink wat kaneel erbij en een eetlepeltje amandelmeel.

❤️ Schep dit mengsel in 8 ovenvormpjes.

❤️ Vervolgens meng je c.a 200 gr amandelmeel, 2 eetlepels kaneel, 2 eetlepels maple syrup (honing kan ook) en 2 eetlepels kokosvet tot een crumble. Gebruik meer vet als het te zanderig is. Het moet een beetje klonten. Als het te erg klont kun je wat meer amandelmeel toevoegen, kokosmeel of tapioca kan ook.

❤️ Schep de crumble op de appel/peer en bak ze in een half uurtje bruin in de oven. De crumbles worden vrij snel donkerbruin, dus het beste zet je alles onderin de oven.

Eetsmakelijk! 😗

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.